Appscape wil graag de escape rooms een hart onder de riem steken in deze moeilijk tijd. In deze lijst vindt je alle online escape rooms spellen die aangeboden worden. Deze online escape rooms zijn toegevoegd aan de app, benieuwd welke spellen je nog meer toe kan voegen aan je lijst? Kijk op de andere pagina’s onderaan deze pagina. Heb je de app nog niet? Download hem dan snel via de Appstore of Play store.

De verloren herinnering (Creatorsunited)

Helaas hebben alle escape rooms hun deuren moeten sluiten vanwege de corona crisis. Maar als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. 18 escape rooms hebben de koppen bij elkaar gestoken om gezamenlijk een escape room te bouwen en wel op het internet. En dat in 10 dagen!

Het resultaat mag er zijn, een paar feitjes:

  • Al ruim 35.000 aanmeldingen
  • 6-10 uur speel plezier
  • Het is gratis (doneren is mogelijk)
  • Alleen of in team verband
  • Ook in het Engels verkrijgbaar
  • 18 verschillende opdrachten

Het begint allemaal met een prachtige oude kist die jullie vinden op de zolder van jullie nieuwe huis. Een kist vol herinneringen. Het maakt je nieuwsgierig: wat betekenen al deze voorwerpen? Van wie was deze kist? Kunnen jullie dat wellicht nog achterhalen…?

Enthousiast geworden? Ga dan naar de website voor meer informatie.

Doneren is mogelijk

De verloren herinnering

Promised Land

Proces #155 (Escape room Wageningen)

In dit online spel leef je in het jaar 2159 en elke jaar krijgt iedereen de kans om een plek de verdienen in ‘The Promised Land’. Om kans te maken moet je je inschrijven voor Proces #155 en die gaat over een paar dagen beginnen.

Via de mail krijg je 2 keer per week een spel toegestuurd die je thuis kan spelen, wel heb je het internet nodig. De eerste ronde is gratis, daarna betaal je per groep een klein bedrag als je de overige 9 rondes wilt spelen.

Elke ronde zijn punten te verdienen door de juiste antwoorden door te geven en in sommige rondes worden punten toegekend door creativiteit te belonen.

Enthousiast geworden? Ga dan naar de website voor meer informatie.

Aan dit spel zijn kosten verbonden.

Lockdown Homebound (E-scaperoom)

een E-scaperoom is de digitale versie van een real live escape room. Lockdown Homebound is een samenwerking van Escape room Katwijk en Escape room Rijswijk.

Het ideale aantal om te spelen is 2 tot 4 personen. Het is zeker mogelijk om met meer personen te spelen of per koppel samen te spelen met 2 andere koppels. De spelduur zal variëren van 2 tot 4 uur.

Het verhaal:

Nederland anno 2023 verkeert in de meest bizarre tijd ooit. Een situatie die niemand zich had kunnen indenken, waarin het kabinet nog maar één mogelijkheid ziet, een complete lockdown. Na de toch zeer alarmerende berichten van hogerhand is het land afgesloten voor alles en iedereen, met alle gevolgen van dien. Straten zijn verlaten, winkels worden bruut gesloten en iedereen is verplicht te allen tijden binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. Door het strikte regime en strenge controles vanuit defensie overheerst angst en verkeert men in volledige shock. We are homebound!

Enthousiast geworden? Ga dan naar de website voor meer informatie.

Aan dit spel zijn kosten verbonden.

Lockdown Homebound

Museum escape

Museum Escape

Bij dit spel ga je in op een vacature om aan de slag te gaan als ethische hacker met als doel alle beveiligingssystemen van de musea te beschermen. Tijdens het spelen kom je er achter dat niet alles is zoals het moet zijn. Kortom, wat gebeurd er en wie kan je nog vertrouwen?

Ga als groepje aan de gang! Los samen met je gezin of vrienden op afstand puzzels op om tot een goed einde te komen. Het spel is gebaseerd op escape rooms, maar dan online!

Baan je een weg door een selectie unieke musea die Nederland te bieden heeft, en ervaar vanaf de bank wat dezen jou te bieden hebben. Zelfs in deze onzekere tijden lopen zij gevaar.

Enthousiast geworden? Ga dan naar de website voor meer informatie.

Aan dit spel zijn kosten verbonden.

Het moordonderonderzoek (escape room De Binnenpoort)

Wil jij je een echte rechercheur voelen? Duik dan nu in de zaak van deze maffiafamilie en zorg dat je hem oplost, voordat de politie dit doet…

Dit spannende spel speel je met 1 tot 5 personen. Je kunt dit via je eigen computer toch samen met elkaar spelen door onze beeld bel technologie! Weten jullie alle bewijsstukken snel genoeg te analyseren? Wij verwelkomen je graag in onze online escaperoom.

Enthousiast geworden? Ga dan naar de website voor meer informatie.

Aan dit spel zijn kosten verbonden.

Moordonderzoek

Cabin in the Woods

Cabin in the Woods (Escape World)

De makers van Escape World hebben niet stil gezeten ondanks dat de deuren gesloten zijn. Ze zijn namelijk druk bezig geweest om een live remote escape room te maken. Het verschil met veel andere escape spellen is dat je direct contact hebt met de hoofdpersoon, je ziet een kaart van de kamer en je kan onder het spelen constant de gevonden voorwerpen aanklikken en bekijken.

Het verhaal

Een spookjager én vlogger, die de wereld afstroopt naar locaties waar het zou spoken, heeft een nieuwe locatie gevonden: een verlaten blokhut midden in een duister bos! De legende gaat dat er nog nooit iemand is teruggekeerd uit de vervloekte bouwval… Dat vraagt om verder onderzoek! Ga samen met onze spookjager mee via een live vlogsessie en ontrafel het mysterie van de Cabin in the Woods.

Enthousiast geworden? Ga dan naar de website voor meer informatie.

Aan dit spel zijn kosten verbonden.

Bevrijd Fort Kijkduin (Escape room Egmond)

Beweeg net als in echte escape room door Fort Kijkduin door middel van 360 graden fotografie. Maar nu online vanuit je woonkamer. Bevrijdt samen met je team van maximaal 4 spelers de directeur. Hij is ontvoerd door Lange Jaap, een veel geziene gast op Fort Kijkduin. Lange Jaap wil namelijk de dé gids worden van Fort Kijkduin en wil het op deze manier opnemen met de vaste gids van het fort. Jaap heeft het hele fort overhoop gehaald en allemaal puzzels verstopt over het fort. Aan de spelers de taak om gids Marcel te helpen met het oplossen van de puzzels en zo de directeur te bevrijden. De ontvoerde directeur moet wel even geduld hebben, de game is namelijk goed voor 1,5 tot 2 uur vermaak!

Enthousiast geworden? Ga dan naar de website voor meer informatie.

Bevrijd fort kijk duin

Unsolved Mystery - Disappeared

Unsolved Mystery (Disappeared)

Het online escape room evenement Unsolved Mystery is een samenwerking van de 3 escape rooms Breakout Room, Escape Room Schagen en Team Trapped. Wil jij samen met je collega’s toch nog een leuk afdelingsuitje doen? Of gewoon met het hele bedrijf? Unsolved Mustery is daar het ideale spel voor. Neem contact op met het team voor de mogelijkheden en plan in deze pittige Corona tijd een leuk evenement voor jou bedrijf.

Wil je dit spel als particulier spelen? Koop het spel in de webshop en stel je eigen team samen.

Het verhaal

”Je staat op de parkeerplaats bij het winkelcentrum en opeens hoor je een harde gil. Je ziet een jonge vrouw een auto ingetrokken worden. De auto rijdt met piepende banden weg. Je blijft geschrokken en verstild staan. Niet veel later komt er een auto met een jonge man aangereden. Hij stopt bij de auto en tas van de vrouw die zojuist is meegenomen. Je ziet zijn geschrokken gezicht en loopt er heen.

De man roept jou en nog twee omstanders bij zich. Hij stelt zich voor als Marc en vraagt jullie hulp. Natuurlijk zeg je ja, maar of je dat ook had gedaan als je wist in wat voor mysterie je terecht zou komen is nog maar de vraag.”

Enthousiast geworden? Ga dan naar de website voor meer informatie.

Aan dit spel zijn kosten verbonden.

Unsolved Mystery (CII)

Het vervolg op de verdwijning van Wendy, lukt het om Wendy te vinden?

Jullie krijgen bericht van het onderzoeksteam van Bureau Parkhaven dat ze meer informatie hebben gevonden over CII, ofwel Cranium Import Incorporated. Ze willen jullie graag een update geven over de vorderingen in het onderzoek. De bende die Wendy maakt zich schuldig aan vele criminele praktijken, maar welke allemaal is nog niet helemaal duidelijk. Naar alle waarschijnlijkheid is mensensmokkel er één van, maar in welke vorm is nog niet ontdekt. De familie van Wendy lijkt hier connecties mee te hebben. Welke connecties en waarom ze Wendy hebben ontvoerd is nog onduidelijk.

Ze willen niet dat jullie en Marc je op dit moment in het onderzoek gaan mengen. Maar dat laat Marc niet op zich zitten, hij moet en zal Wendy vinden en heeft jullie hulp hierbij hard nodig. Vinden jullie Wendy levend terug?

Enthousiast geworden? Ga dan naar de website voor meer informatie.

Aan dit spel zijn kosten verbonden.