Zoals jullie allemaal hebben ondervonden zijn in het belang van ieders gezondheid de deuren van de escaperooms gesloten in coronatijd (RIVM-maatregel). Spelers kunnen sinds die tijd dan ook niet meer terecht bij de escaperooms. Kortom, onze dierbare escaperooms liggen volledig plat.

Dit betekent voor de escape room eigenaren een grote financiële strop. En voor spelers een gesloten deur én geen tot weinig vertier. Over een financiële tegemoetkoming voor de eigenaren vanuit de overheid is nog weinig bekend. Het is een onzekere periode voor ons allemaal. Hopelijk komen er binnenkort afdoende oplossingen voor deze situatie.

Onder het motto ‘Ieder nadeel heb z’n voordeel’ kunnen we met z’n alleen toch een positief steentje bijdragen aan deze situatie.

Wat kun jij als speler doen om een steentje bij te dragen?

  • Teken de petitie! De omzet is volledig stilgevallen en de eigenaren moeten soms zelfs mensen terugbetalen. Vanuit vele invalshoeken wordt financiële steun gevraagd voor escape rooms eigenaren. Spelers kunnen deze ondersteunen door een petitie te ondernemen.
  • Vraag een tegoedbon i.p.v. een geboekte kamer annuleren. Na coronatijd kun je dan alsnog van de geboekte escaperoom gebruik maken.
  • Boek een escaperoom die je thuis online kunt spelen. Kijk op onze website welke mogelijkheden er zijn. Op dit moment zijn er al ruim zestig verschillende escape room spellen voor thuis. De aan huis gebonden escaperooms kun je, net zoals de andere escaperooms, toevoegen aan de lijst van recent gespeelde kamers.